Skip links

Wat zijn Hotjar analyses?

Hotjar is een tool die veel gebruikt wordt bij conversie optimalisatie. Je kunt gebruik maken van heatmaps en visitor recordings, maar je kunt ook user polls of een feedback tool gebruiken om daadwerkelijk te achterhalen welke onderdelen van jouw site hinderlijk zijn voor de bezoekers van jouw site. Zo kunnen wij bijvoorbeeld achterhalen of jouw checkout pagina of inschrijfformulier wel naar behoren werkt.

Door deze knelpunten in de customer journey en zogenaamde ‘conversiekillers’ te onderzoeken, kan je met behulp van Hotjar werken aan een verbeterde customer journey wat leidt tot meer leads en sales.

Hotjar analyses bij Yellowlab

Ontdek hoe klanten jouw site of webshop gebruiken

Als we aan de slag gaan met Hotjar analyses doorlopen wij altijd de volgende stappen

Installatie & doelen

We installeren Hotjar op de site en focussen op de belangrijkste pagina’s.

Tracking & Recording

Wat willen we meten? Clicks, scrolls of complete sessies. 

Funnels & Formulieren

Door funnels en forms in te stellen kunnen we een customer journey of inschrijfformulier stap voor stap in kaart brengen en analyseren.

Analyse & Optimalisatie

Met voldoende gebruikersdata kunnen wij gerichte conversieverbeteringen doorvoeren.

Hotjar analyses bij Yellowlab

Ontdek hoe klanten jouw site of webshop gebruiken

Als we aan de slag gaan met Hotjar analyses doorlopen wij altijd de volgende stappen.

  1. Installatie & doelen

We installeren Hotjar op de site en focussen op de belangrijkste pagina’s. Het heeft geen zin om de hele site te analyseren, daarom analyseren wij vooral de pagina’s die het belangrijkst, zoals bijvoorbeeld de checkout pagina, het inschrijfformulier of bijvoorbeeld pagina’s waar veel bezoekers de site verlaten. Zo kunnen wij jouw site ook echt verbeteren op punten die voor jou het verschil gaan maken.

2. Tracking & Recording

Wat willen we meten? Clicks, scrolls of complete sessies. Weten jouw klanten de belangrijkste buttons te vinden? Of moeten ze helemaal naar beneden scrollen voordat zij een offerte op kunnen vragen? Dankzij een click heatmap kunnen wij goed zien waar mensen klikken en of dat overeenkomt met de plaats van jouw buttons of links. Daarnaast kunnen we een scroll heatmap gebruiken om te zien in hoeverre pagina’s volledig bekeken worden.

Is het helemaal niet duidelijk wat er misgaat op jouw site, dan kunnen wij aan de hand van visitor recordings achterhalen hoe gebruikers met jouw site omgaan.

3. Funnels & Formulieren

Door funnels en forms in te stellen kunnen we een customer journey of inschrijfformulier stap voor stap in kaart brengen en analyseren. Zien we dat een groot deel van je bezoekers bij een bepaalde stap in de klantreis afhaakt, dan hebben we direct een verbeterpunt te pakken. Zo kunnen wij bijvoorbeeld overbodige stappen in een checkout formulier weglaten voor een betere conversie.

4. Analyse & Optimalisatie

Met voldoende gebruikersdata kunnen wij gerichte conversieverbeteringen doorvoeren. Wij zorgen ervoor dat jouw bezoekers hun customer journey afmaken voordat ze vertrekken. Wij zorgen ervoor dat de belangrijkste onderdelen van jouw site niet alleen bezocht worden, maar ook echt gebruikt worden.

1

Maak afspraak voor gratis analyse

2

Onze specialist kijkt direct met je naar verbeterpunten

3

Geniet van een kopje koffie op afstand

4

Uiteraard geheel
vrijblijvend

Met Hotjar aan de slag

Wil jij ook ontdekken hoe jij jouw site gebruiksvriendelijker kunt maken en meer conversies uit je verkeer kunt halen? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten en ontdek wat wij voor jou kunnen doen!

NEEM CONTACT OP

Ontdek op welke punten jij kunt optimaliseren

    Lees onze CRO artikelen

    Meer weten over conversie optimalisatie? Lees de artikelen van onze CRO specialisten

    Meer CRO artikelen