Skip links

Wat is conversie optimalisatie precies?

Heel veel onderdelen op jouw webshop hebben invloed op het gedrag van je klant. Dit kan variëren van de kleur van je bestelknop, de werking van je zoekfunctie, de locatie van je menu items en je usp’s tot het je checkout formulier. Elke klik of actie kan een drempel voor een bezoeker van je site zijn, waardoor je bestellingen of inschrijvingen misloopt.

Het is belangrijk om in kaart te brengen welke knelpunten er zijn of welke verbeteringen nodig zijn om je site gebruiksvriendelijker te maken, zodat je site ook daadwerkelijk voor conversie gaat zorgen. Hiervoor maken wij gebruik van heatmaps, video recordings van de bezoekers van jouw site en zetten wij a/b testing om op basis van jouw site te verbeteren.

Conversie optimalisatie (CRO) is dus een effectieve manier om meer omzet te behalen uit de huidige bezoekers die je krijgt op je site.

Yellowlab doet het zo

Hoe ziet een CRO traject er uit bij Yellowlab?

Ga jij met ons werken aan conversie optimalisatie? Samen nemen wij de volgende stappen.

Intake

Om te beginnen moeten we natuurlijk weten hoe jouw site altijd gepresteerd heeft. Zo kunnen we de impact van onze conversieverbeteringen meten.

Analyse

We duiken diep in Google Analytics en maken een uitgebreide analyse van de statistieken.

A/B testen

Door een grondige a/b testing kunnen we per onderdeel ontdekken wat de impact is van onze CRO aanpassingen

Implementatie

Op basis van deze resultaten maken we een nieuwe versie van jouw checkout, productpagina of andere pagina op jouw site.

Yellowlab doet het zo

Hoe ziet een succesvol conversie optimalisatie traject er uit?

Succesvolle campagnes maken gaat niet vanzelf, daar zijn een aantal stappen voor nodig.

De intake

Om te beginnen moeten we natuurlijk weten hoe jouw site altijd gepresteerd heeft. Zo kunnen we de impact van onze conversieverbeteringen meten.

Verder willen wij alles weten van jouw webshop, je doelgroep en je doelen. Welke call-to-actions zijn belangrijk voor conversie? En welke stappen moet een klant vloeiend doorlopen om zo ver te komen?

Data analyseren.

We duiken diep in Google Analytics en maken een uitgebreide analyse van de statistieken. Op welke pagina’s lijken bezoekers de site te verlaten en welke knelpunten lijken de conversie in de weg te zitten.

Op belangrijke pagina’s stellen we heat-, click- en scrollmaps in zodat we precies kunnen zien hoe deze pagina’s gebruikt worden. Dit bekijken we op alle apparaten. Ook kijken we naar de muisbewegingen van jouw klanten, zodat wij precies kunnen zien wat er beter moet om te zorgen voor een optimale klantreis.

A/B testen

Op basis van onze analyse brengen we verbeterpunten aan in je webshop of site. We brengen button’s, usp’s en call-to-actions beter in beeld en zorgen ervoor dat jouw klanten tot actie overgaan. Hiervoor gebruiken wij de tool Visual Website Optimizer.

Door een grondige a/b testing kunnen we per onderdeel ontdekken wat de impact is van onze CRO aanpassingen en kunnen wij er vrij zeker dat jij deze verbeteringen nodig hebt op jouw site.

Optimaliseren

De resultaten uit de test zullen we bespreken. Op basis van deze resultaten maken we een nieuwe versie van jouw checkout, productpagina of andere pagina op jouw site.

Zo kunnen wij vrijwel elk onderdeel van jouw website bekijken, testen en optimaliseren om zo de conversie te verhogen. Het grote voordeel aan conversie optimalisatie is dat het vrijwel direct meer sales, meer leads en dus meer omzet genereert.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wil jij weten waar kansen liggen?

  1

  Maak afspraak voor gratis analyse

  2

  Onze specialist kijkt direct met je naar verbeterpunten

  3

  Geniet van een kopje koffie op afstand

  4

  Uiteraard geheel
  vrijblijvend

  Conversie optimalisatie bij Yellowlab

  Waar kunnen wij jou bij helpen?

  Klantbeoordelingen

  Onze klanten over Yellowlab

  Voor onze klanten behalen wij stijgingen van 10% tot wel 300% in omzet. Je hoeft ons niet te geloven. We laten graag de feiten én onze klanten voor ons spreken.

  Wil jij een hogere conversie voor jouw site?
  Wil jij een hogere conversie voor jouw site?

  20% meer conversie

  Verf365

  45% meer omzet uit organisch verkeer

  Schattige babykleertjes

  Onze specialisten staan voor je klaar

  Vraag een gratis analyse aan

  Meer sales, meer leads, meer omzet

  Wij werken met tools als Hotjar en Visual Website Optimizer om de conversie van jouw site te verhogen. 

  Door deze tools te combineren kunnen wij verbeteringen doorvoeren op jouw webshop of site die ook daadwerkelijk impact hebben. Op basis van de data die wij uit Hotjar verkrijgen, maken we een verbeterde variant voor jouw site. Nadat wij deze uitvoerig hebben getest, kunnen we met zekerheid zorgen voor meer sales en leads.

  Marielle Dijs

  optimalisatie expert

  Marielle is een van onze CRO specialisten. Op basis van haar analyses komt ze met concrete verbeterpunten die het conversiepercentage van jouw site zullen verbeteren. Zij weet wat er voor nodig is om jouw klanten te laten converteren.

  Yellowlab blog

  Wil je meer weten over optimalisatie?
  Lees de blogs van onze specialisten.

  Meer weten? Lees onze andere blogs