Skip links

SEO guide 2020: jouw handleiding voor online succes

Omdat wij meer en meer online werken, kopen en recreëren is enige kennis van SEO natuurlijk essentieel, maar SEO is ook aan verandering onderhevig. Wat 2 jaar geleden nog werd gezien als een ‘best practice’ is nu achterhaald. Daarentegen blijven er ook altijd een aantal zaken bij het oude. Met onze SEO guide heb je een helder en beknopte handleiding om jouw SEO kennis tot een hoger niveau te tillen.

SEO handleiding Yellowlab

Wat staat er in onze SEO guide?

Onze SEO guide is meer dan alleen een handleiding. Om goed te begrijpen waar je op moet letten bij SEO, is het belangrijk om te weten waar SEO vandaan komt en welke veranderingen ervoor gezorgd hebben dat Google de voornaamste zoekmachine op dit moment is. Daarom behandelen we eerst een stukje geschiedenis en gaan wij in op de rol van SEO binnen de online marketing.

Je leest in onze SEO handleiding over de opkomst van het internet en daarmee de zoekmachines die de chaos op internet overzichtelijk maakten voor hun gebruikers. Die concurrentiestrijd draaide natuurlijk om de zoekmachine die de beste zoekresultaten kon vertonen. We behandelen de belangrijkste Google updates en vertellen je waarom het belangrijk is hier rekening mee te houden. Uiteindelijk beschrijven hoe een zoekmachine jouw site bezoekt en een positie in de zoekresultaten geeft, zodat jij begrijpt wat er allemaal mis kan gaan bij het indexeren van jouw website.

Voor welke zoekmachine is onze SEO guide gemaakt?

Onze SEO guide richt zich met name op SEO voor Google. Zowel in Nederland als in heel Europa heeft Google veruit het grootste marktaandeel. Daarentegen kan SEO voor een zoekmachine als Bing ook interessant zijn, maar zij hebben slechts een beperkt aantal gebruikers.

Verder zijn er ook andere zoekmachines, zoals DuckDuckGo, die jaarlijks blijven groeien, echter blijven deze partijen vooralsnog te klein om er in Nederland aandacht aan te besteden.

Google SEO

Verder zijn er ook veel overeenkomsten tussen de verschillende zoekmachines, waardoor je met verschillende optimalisaties ook beter gevonden kunt worden in Bing. In onze SEO handleiding focussen wij dus voornamelijk op Google, omdat hier simpelweg de meeste potentiële klanten voor jou zitten. Download onze SEO handleiding nu!

Hoe werkt SEO?

In onze SEO handleiding geven wij een concreet antwoord op deze vraag. Wij vertellen je over de 3 pijlers van SEO en geven je een stappenplan dat jij zelf kunt doorlopen om jouw SEO werkzaamheden strategisch en planmatig aan te pakken.Content
Een stuk tekst met de juiste keywords, headings en interne links is natuurlijk belangrijk.

Maar wil je echt een goede SEO tekst schrijven? Dan komt er wel iets meer bij kijken.Autoriteit
Links vanuit verschillende sites zijn belangrijk voor de autoriteit van jouw site.

Maar waar de links vandaan komen en hoe ze naar jouw site verwijzen kan een enorm verschil maken.Techniek
Of het nu gaat om een fijne gebruikerservaring of simpelweg om de manier hoe Google met jouw site omgaat.

In onze SEO handleiding vertellen wij je welke technische optimalisaties nodig zijn voor die felbegeerde toppositie.

Wat wij lezen?

Wil je meer weten over SEO of ben je op zoek naar specifieke informatie? Lees dan meer op ons blog of kijk op één van onze favoriete blogs.

Moz
Moz is een bedrijf dat al sinds 2004 bestaat. De oprichter ‘Rand Fishkin’ is een wereldwijd bekende SEO-guru en met het gelijknamige blog produceert Moz concrete video’s die begrijpelijk zijn voor marketing professionals, maar ook voor ondernemers die met SEO willen beginnen.

Search Engine Land
Search Engine Land is het nieuwsplatform voor zoekmachine marketing. Niet alleen op het gebied van SEO, maar ook voor Google Ads en Social Media marketing kan je bij Search Engine Land terecht.

Google Webmasters
Het Youtube kanaal van Google is een enorme bron van informatie als het om SEO gaat. Of het nu gaat om het koppelen van Search Console, het instellen van Google Analytics of SEO voor Javascript, op het kanaal van Google Webmasters is er ongetwijfeld een video van.

Heb jij specifieke vragen of heb je interesse in een SEO training? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag om jouw SEO naar een hoger niveau te tillen.

Door Don Schinkel

Don is al 5+ jaar één van onze SEO en Google Ads specialisten en is daarnaast teamlead van onze online marketeers. Hij is op de hoogte van alles wat je kunt doen met personalisatie om de conversie van jouw site te verhogen. Don kan je alles vertellen over overtuigingstechnieken en bereikt keer op keer succes met zijn personalisatie campagnes.

Neem contact op met Don