Skip links

1. DE UITDAGING

Zichtbaarheid van winkels vergroten

Voor ons lag de uitdaging in het vergroten van de online zichtbaarheid van de afzonderlijke winkels. Het organisch verkeer naar de site was vooral te danken aan de zogenaamde ‘branded’ zoektermen. Per stad heeft Hoogenboezem een specifieke webpagina, maar in sommige steden heeft Hoogenboezem meerdere winkels.

Op basis van een keyword research, ontdekte wij ook dat er veel gezocht werd naar specifieke winkels, maar Hoogenboezem werd vrijwel niet gevonden op deze zoektermen. Daarnaast kwam uit ons onderzoek ook naar voren dat veel mensen zoeken naar een specifiek merk in combinatie met een locatie, zoals ‘XOOON’ in combinatie met ‘Rotterdam’.

2. DE OPLOSSING

Winkelpagina’s uitbreiden

Om beter zichtbaar te worden op lokale termen, zoals ‘Henders & Hazel Breda’ wilden wij het aantal winkelpagina’s uitgebreid. Begin 2019 zijn wij gestart met het uitwerken van de nieuwe winkelpagina’s. Zo wordt het mogelijk voor Hoogenboezem om veel beter zichtbaar te worden op zoektermen die gerelateerd waren aan merken of de specifieke winkels.

Deze pagina’s hebben wij geoptimaliseerd met uitgebreide informatie over de verschillende winkellocaties, zoals de openingstijden, de bereikbaarheid, het assortiment en eventuele bijzonderheden.

3. HET RESULTAAT

Organisch verkeer verdubbeld

In mei hadden wij alle winkelpagina’s ingericht op ‘branded zoektermen’, de exacte winkelnaam en voor relevante merken een bijbehorende winkelpagina aangemaakt. Dit heeft geresulteerd in een ruime verdubbeling van het aantal organische sessies naar de winkelpagina’s. In de maanden na livegang zagen wij het verkeer naar de woonwinkel pagina’s ruim verdubbelen.
Meer verkeer - juni
101
Meer verkeer - juli
152
Meer verkeer - augustus
107

Google my Business voor lokale zichtbaarheid

Een andere belangrijke stap om de vindbaarheid van de Hoogenboezem winkels te vergroten was het verschonen van het Google My Business account. Veel accounts waren niet in eigen beheer en het ontbrak bij veel locaties aan de juiste informatie.

Hoogenboezem Google My Business

Elke winkellocatie hebben wij onder één account weten te brengen. Naast de noodzakelijke informatie, hebben wij een korte omschrijving en een shortname toegevoegd. Met behulp van een shortname is het mogelijk om gebruiksvriendelijke url’s te generen waarmee je reviews kunt verzamelen voor Google my Business.

Deze links kan Hoogenboezem nu gebruiken om nieuwe reviews te verzamelen onder hun klantenbestand.

Don

SEO specialist

Met zo’n 5 jaar ervaring bij zowel grote als kleine klanten is Don een echte allround SEO-specialist. Voor onze klanten zorgt hij niet alleen voor meer verkeer naar de site, maar ook voor meer leads en een hogere omzet. Welke uitdaging jij ook hebt, Don weet als geen ander wat er voor nodig is om die toppositie in Google te krijgen.