Skip links

1. DE UITDAGING

Het meest geschikte platform

Bij het ontwikkelen van de nieuwe webshop hebben wij verschillende systemen vergeleken, waarbij de primaire focus op e-commerce lag. De voorkeur lag bij een plug-en-play systeem dat gemakkelijk te gebruiken was wat betreft het vullen van content en orderbeheer. Daarnaast moest het systeem schaalbaar kunnen zijn, zodat het de komende jaren kon doorgroeien.

Op basis van deze wensen adviseerden wij een SaaS platform, zoals Lightspeed of Shopify. De klant heeft de keuze gemaakt voor Shopify. Doorslaggevend daarin was het gegeven dat er geen limiet zit aan het aantal producten in Shopify en de toegankelijkheid tot verschillende marketing apps, iets wat zeer welkom is voor een beginnende webshop.

2. DE OPLOSSING

Bouw van het template

Bij het ontwikkelen van de site ging het met name om het customizen van het template en het implementeren van bepaalde functionaliteiten. Shopify wordt veel gebruikt, dus er is voldoende keuze uit verschillende templates. Één van deze templates hebben we helemaal naar wens aangepast, zodat deze voldoet aan alle gewenste functionaliteiten.

Flexibele homepage

Door een aantal herbruikbare blokken op de hompage te plaatsen, is de homepage volledig aan te passen naar het seizoen, een bepaalde collectie of actie.

Productvarianten

Op de shop worden nu vooral thermosflessen en drinkglazen verkocht. Omdat er veel keuze is uit verschillende formaten, kleuren en designs, hebben we het mogelijk gemaakt om de verschillende modellen direct zichtbaar te maken op de categoriepagina. Op de productpagina, zie je de verschillende modellen van hetzelfde product ook terug.

Out of stock

Omdat de voorraad bij een startende webshop niet heel groot is, is het belangrijk dat klanten contact op kunnen nemen om alsnog een bestelling te plaatsen. Hiervoor hebben we een eenvoudig formuliertjes gemaakt voor de to go winkel.

Producten in blog

Bloggen heeft een gunstig effect op je organisch verkeer en draagt bij aan SEO. Het zorgt voor steeds nieuwe content en zoekwoorden. Maar, het bouncepercentage is op deze pagina’s vaak hoog. Om conversie vanuit blogs te stimuleren hebben we het mogelijk gemaakt om producten aan blogs toe te voegen.

3. HET RESULTAAT

Uit de startblokken

Omdat onze klant snel wilde starten met online verkopen, hebben we aangeraden om direct na te denken over de online marketing. Zo hebben wij bij de bouw van de site al rekening gehouden met belangrijke SEO onderdelen, zoals sitespeed, content en hebben wij op basis van een keyword research een menustructuur uitgewerkt waarmee de to go winkel direct organisch verkeer kan trekken.

Natuurlijk was Google Ads inzetten ook een belangrijke stap om direct uit de startblokken te gaan. Bij de livegang van de site hebben we een Google Ads account uitgewerkt met een goede campagnestructuur waarmee onze klant direct kon gaan adverteren.

Shopify webshop

De nieuwkomer op de Nederlandse markt heeft zich internationaal bewezen.

Shopify wordt wereldwijd gebruikt, daarmee heb je direct toegang tot een scala aan templates die je kunt gebruiken voor je eigen webshop. Zo kan je met een beperkt budget al aan de slag met een webshop, maar uiteraard is het mogelijk om een volledig eigen huisstijl te maken met Shopify.

Categoriepagina togowinkel

Dit SaaS platform heeft een grote community met gebruikers en programmeurs, waardoor je altijd kunt rekenen op een groot aantal bruikbare apps en benodigde koppelingen via API’s.

Een vergelijkbare SaaS platform is Lightspeed. De platformen verschillen niet veel van elkaar, maar voor een startend bedrijf kan Shopify interessant zijn. Ten eerste zit er geen limiet aan het aantal producten dat jij in je webshop kunt voeren.

Ook als je met dropshipping aan de slag wilt of een WordPress website wilt combineren met een shop is Shopify een goed systeem om mee te werken.

Marielle

Project manager

Marielle begeleidt al onze klanten tijdens een webdevelopment traject. Als schakel tussen de klant en development zorgt ze dat al je wensen werkelijkheid worden. Elke site of webshop wordt door Marielle kant-en-klaar opgeleverd.