Skip links

Voor een grote speler op het gebied van paardrijkleding en ruiteraccessoires hadden wij afgelopen jaar de uitdaging om de juiste doelgroep te benaderen. Een van de kanalen die we hiervoor hebben ingezet zijn advertenties via social mediakanalen zoals Facebook en Instagram

Deze klant zit in de productgroep van kwalitatief goede paardrijkleding die voornamelijk geschikt is voor wedstrijden. Deze producten zijn dus ook iets duurder dan bij goedkopere concurrenten. Het aanbod van producten is breed en gaat van paardrijkleding en producten als zadels en peesbeschermers tot stalproducten en vitamines voor paarden.

1. DE UITDAGING

De uitdaging bij deze klant zit in het vinden van de juiste doelgroep (wedstrijdrijders) en deze op de juiste manier aanspreken met onze advertentieteksten. Daarbij is het belangrijk dat er naast een groot bereik onder deze doelgroep ook conversies plaatsvinden en dat de ROAS van deze conversies goed is.

2. DE OPLOSSING

Strategie

De strategie voor deze case heeft alles te maken met het vinden van de juiste doelgroep. Het is belangrijk om de wedstrijdrijders en hobbyrijders te targeten maar ook de juiste ROAS te behalen. Om dit te realiseren hebben we een Customer Journey gebouwd die zichzelf blijft aanvullen en aan het einde van de journey zorgt voor conversies.

Doelgroepen

Hierbij maken we gebruik van een interesse doelgroep. Bij deze doelgroep targetten we ons op liefhebbers van paarden die professioneel rijden of interesse hebben in professionele paardensport. 

Daarnaast maken we gebruik van een remarketing doelgroep van gebruikers die de webshop bezocht hebben maar in de laatste 14 dagen nog niks gekocht hebben. Dit is de perfecte remarketinggroep. Deze Facebookgebruikers hebben interesse in het aanbod maar hebben niet recent een grote aankoop gedaan. 

Bij de interesse doelgroep richten we ons op een zo groot mogelijk bereik. Het doel van deze doelgroep is het bezoeken van de webshop. Hierna worden deze gebruikers automatisch in de tweede doelgroep geplaatst waardoor ze met een nieuw doel bereikt worden. Namelijk het plaatsen van conversies. 

Het is belangrijk dat bij de interesse doelgroep de advertenties niet te vaak vertoond worden. Let hierbij dus op de frequentie van je ads. Wordt dit cijfer te hoog. Ga dan gebruik maken van een Look-a-like van je remarketing doelgroep.

Deze doelgroepen worden gesplitst in verschillende advertentiesets.

Test met Ads

Om de perfecte advertentie bij de juiste doelgroep te plaatsen is het belangrijk om hiermee te testen. Wij zijn begonnen met meerdere type Ads. Hierbij is het altijd belangrijk geweest dat we een grotere boodschap vertellen dan ‘Koop onze producten’. 

We hebben een advertentie gebruikt die meer de vertelt over het bedrijf, dit was de Branded campagne. Daarnaast hebben we een advertentie gemaakt voor de best lopende producten. Hierbij is het belangrijk om een interesse op te wekken voor de producten maar ook voor het bijbehorende merk. Daarnaast proberen we relevantie te bereiken met een seizoens advertentie die in dit geval ging over winterdekens.

Aanspreken van de doelgroep

Wij hebben al deze advertenties aangezet bij de verschillende doelgroepen op den duur zie je welke advertenties het beste aansluiten bij de verschillende doelgroepen. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat de interesse doelgroep beter reageert op de Branded campagne en dat de remarketing doelgroep beter reageert op de advertenties met je seizoenspecials. Houd dit goed in de gaten en stuur hierop bij. 

3. HET RESULTAAT

Het resultaat van deze campagne was boven verwachting goed. Het totaal aantal conversies zijn met 30% gestegen met een ROAS van 17,5. We waren dus bijzonder blij met de resultaten. 

Wil jij ook op deze manier adverteren maar kom je er niet helemaal uit? Lees dan ons blogartikel over het opstellen van de juiste Facebook doelgroepen of neem contact met ons op!

Meer conversies
30
ROAS
17,5

Iris Timmermans

Ads specialist

Wil je meer uit je advertenties halen? Dan ben je bij Iris aan het juiste adres. Als Ads specialist weet ze precies wat jij nodig hebt om op te vallen in de zoekresultaten en op social media. Wil je meer zichtbaarheid, leads of daadwerkelijke conversies? Iris kan je precies vertellen wat daarvoor nodig is!

YELLOWLAB CASES

Resultaten die wij voor onze klanten behalen

Sponsored products Bol

Wake-up Light: Meer verkopen op Bol.com

Effectief gebruik van Sponsored Products op Bol.com

Webshop redesign voor Biker Outfit

Biker Outfit Redesign
bol listing case

Wake-up Light: Meer verkopen op Bol.com

Bol.com listing optimalisatie